Pizzerinki z rumienionymi pieczarkami, serem tylżyckim i szynką

Pizzerinki z rumienionymi pieczarkami, serem tylżyckim i szynką

4.9 104 βαθμολογίες
Προετοιμασία 30 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 55 λεπτ.
16 sztuk

Υλικά

Rumienienie pieczarek
  • wody
    30 g
  • pieczarek pokrojonych w 5 mm plastry
    300 g
  • oliwy z oliwek
    20 g
    20 g oleju
  • soli
    2 szczypty
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 - 2 szczypty
Pizzerinki
  • wody letniej
    270 g
  • świeżych drożdży pokruszonych
    20 g
    2 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • cukru
    1 łyżeczka
  • mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
    490 g
  • oliwy z oliwek
    40 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pasty ajvar łagodnej lub pikantnej (ok. 200 g, patrz wskazówka)
    16 łyżeczek
  • oregano, suszone do oprószenia
  • sera żółtego, w plastrach tylżyckiego, Hochland®
    16 plastrów
  • szynki, w plastrach (ok. 200 g)
    16 plastrów

Διατροφή ανά 1 sztukę

Θερμίδες 261.8 kcal / 1095.2 kJ
Πρωτεΐνη 12 g
Λιπαρά 12.2 g
Υδατάνθρακες 25.9 g
Φυτικές ίνες 1.8 g
Κορεσμένα λιπαρά 4.5 g
Νάτριο 568.3 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων