Κραμπλ με καλοκαιρινά φρούτα και κρεμ ανγκλέζ

Καμία βαθμολογία
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 10 λεπτ.
6 μερίδες

Υλικά

Γέμιση
  • φράουλες καθαρισμένες, κομμένες στη μέση
    200 γρ.
  • λικέρ αμυγδάλου (προαιρετικό πεδίο)
    50 γρ.
  • βούτυρο σε κομμάτια, και λίγο ακόμα για το βουτύρωμα
    30 γρ.
  • μήλα, ποικιλίας Braeburn (κόκκινα), ξεφλουδισμένα, καθαρισμένα, σε κομμάτια (2 εκ.)
    200 γρ.
  • βατόμουρα (βλ. συμβουλή)
    200 γρ.
  • ψιλή ζάχαρη (κάστερ)
    100 γρ.
Κραμπλ
  • φουντούκια, με ή χωρίς φλούδα
    50 γρ.
  • αμύγδαλα
    50 γρ.
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    100 γρ.
  • νιφάδες βρώμης
    50 γρ.
  • ψιλή ζάχαρη (κάστερ)
    90 γρ.
  • βούτυρο σε κομμάτια
    100 γρ.
Κρεμ ανγκλέζ
  • νερό
    1000 γρ.
  • διπλή κρέμα γάλακτος (48% λιπαρά)
    300 γρ.
    300 γρ. πλήρες γάλα
  • κρόκους αβγών
    5
  • ψιλή ζάχαρη (κάστερ)
    50 γρ.
  • κλωνάρι βανίλιας μόνο τους σπόρους (βλ. συμβουλή)
    1

Διατροφή ανά 1 μερίδα

Θερμίδες 147.2 kcal / 612.8 kJ
Πρωτεΐνη 1.6 g
Λιπαρά 9.8 g
Υδατάνθρακες 12.3 g
Φυτικές ίνες 1.2 g
Κορεσμένα λιπαρά 5 g
Νάτριο 71.4 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων