Wrapy à la pizza z tuńczykiem i pieczarkami

Wrapy à la pizza z tuńczykiem i pieczarkami

4.6 5 βαθμολογίες
Προετοιμασία 40 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 15 λεπτ.
4 sztuki

Υλικά

  • 200 g sera mozzarella twardego, pokrojonego na kawałki
  • 230 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 80 g ciepłej wody
  • 80 g mleka
  • 5 g drożdży świeżych pokruszonych
    ½ łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • ½ łyżeczki soli plus 4 szczypty
  • 1 szczypta cukru
  • 5 g oliwy z oliwek
  • 160 g pieczarek
  • 8 łyżek przecieru pomidorowego, typu passata (patrz wskazówka)
    8 łyżek sosu pomidorowego
  • 1 puszka tuńczyka, w sosie własnym odsączonego (ok. 120 g, patrz wskazówka)
    1 puszka tuńczyka, w oleju, odsączonego (ok. 120 g)
  • 2 łyżeczki oregano, suszonego

Βαθμός δυσκολίας

μέτρια


Διατροφή ανά 1 sztukę

Νάτριο 771.6 mg
Πρωτεΐνη 27.3 g
Θερμίδες 1957.1 kJ / 467.8 kcal
Λιπαρά 31.4 g
Φυτικές ίνες 3.9 g
Κορεσμένα λιπαρά 8.6 g
Υδατάνθρακες 54.2 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων