Placek z ciecierzycy z warzywnym dipem curry

Placek z ciecierzycy z warzywnym dipem curry

4.1 40 βαθμολογία
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 20 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

Placek z ciecierzycy
  • 280 g ciecierzycy, suszonej
  • 200 g wody
  • 50 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia blachy i dłoni
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • oliwa z oliwek ilość do natłuszczenia i dłoni
  • 1 łyżka ziaren sezamu
Warzywny dip curry
  • 30 g oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki nasion kolendry
  • ½ łyżeczki nasion kminu rzymskiego
  • 1 łyżeczka curry, mielonego
  • 1 łyżeczkę czosnku, granulowanego
  • 100 g bakłażana pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 100 g cukinii pokrojonej w 1 cm kostkę
  • 80 g krojonych pomidorów, z puszki
  • ½ łyżeczki soli
  • kolendra, świeża tylko liście, posiekane, do dekoracji

Βαθμός δυσκολίας

μέτρια


Διατροφή ανά 1 porcję

Πρωτεΐνη 15 g
Θερμίδες 2011 kJ / 480 kcal
Λιπαρά 29 g
Φυτικές ίνες 12.3 g
Υδατάνθρακες 35 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από άλλες 100 000 σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων