Zapiekane muszle makaronowe z wieprzowiną i szpinakiem

Zapiekane muszle makaronowe z wieprzowiną i szpinakiem

4.6 254 βαθμολογίες
Προετοιμασία 35 λεπτ.
Σύνολο 2ωρ. 40 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • 220 g makaronu suchego, typu conchiglie (muszle)
  • woda do gotowania makaronu
  • 2 ½ łyżeczki soli
  • 3 ząbek czosnku
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 30 g koncentratu pomidorowego
  • ½ łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • ½ łyżeczki bazylii, suszonej
  • 200 g liści szpinaku, świeżych
  • 200 g sera mozzarella pokrojonego na kawałki
  • 400 g mięsa wieprzowego bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)
  • 80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Βαθμός δυσκολίας

μέτρια


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 569 kcal / 2384 kJ
Πρωτεΐνη 26.6 g
Λιπαρά 30.2 g
Υδατάνθρακες 52.3 g
Φυτικές ίνες 4.4 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων