Risotto pomarańczowe

Risotto pomarańczowe

4.2 40 βαθμολογίες
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 45 λεπτ.
6 porcji

Υλικά

  • 50 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
    50 g sera pecorino, pokrojonego na kawałki
  • 40 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • 40 g masła
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 300 g ryżu do risotto np. arborio
  • 40 g białego wina, wytrawnego
  • 20 - 30 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
  • 720 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego, pokruszona
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • 2 szczypty szafranu, mielonego
  • 15 g skórki otartej z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek, plus dodatkowa ilość do dekoracji

Διατροφή ανά 1 porcję

Πρωτεΐνη 7.2 g
Θερμίδες 1201.8 kJ / 287 kcal
Λιπαρά 10.5 g
Φυτικές ίνες 1.3 g
Υδατάνθρακες 40.7 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων