Σαλάτα με θαλασσινά, γουακαμόλε και σάλτσα ροδιού

Σαλάτα με θαλασσινά, γουακαμόλε και σάλτσα ροδιού

4.5 2 βαθμολογίες
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 55 λεπτ.
8 μερίδες

Υλικά

  • ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για το λάδωμα
    2 κ.σ.
  • τυρί παρμεζάνα σε κομμάτια
    50 γρ.
  • φρέσκα καλαμαράκια μικρά, ολόκληρα (ξεχωριστά σώμα και πλοκάμια)
    8
  • γαρίδες, ωμές, καθαρισμένες μέγεθους 16-20
    8
  • νερό
    500 γρ.
  • αλάτι
    1 πρέζα
  • πιπέρι
    1 πρέζα
  • αβοκάντο ώριμα, κομμένα στα οκτώ (2 αβοκάντο)
    480 γρ.
  • ντομάτες ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρους, κομμένες στα οκτώ (2 ντομάτες)
    240 γρ.
  • φρέσκα κρεμμυδάκια σε κομμάτια
    2
  • πιπεριά τσίλι, φρέσκια κόκκινη
    ½
  • φρέσκο κόλιανδρο σε κομμάτια
    3 κλωνάρια
  • φρέσκο θυμάρι (μόνο τα φύλλα)
    3 κλωνάρια
  • χυμό λεμονιού
    5 - 10 γρ.
Σάλτσα ροδιού
  • ρόδι καθαρισμένο
    180 γρ.
  • ξίδι από κόκκινο κρασί
    40 γρ.
  • ζάχαρη
    50 γρ.
  • γρεναδίνη
    2 κ.σ.
  • κορν φλάουερ
    1 κ.γλ.
Συναρμολόγηση
  • Ιταλική baby ρόκα
    150 γρ.
  • ελαιόλαδο
    1 κ.σ.
  • αλάτι
    1 πρέζα
  • πιπέρι
    1 πρέζα

Διατροφή ανά 1 μερίδα

Θερμίδες 277 kcal / 1151 kJ
Πρωτεΐνη 13.7 g
Λιπαρά 18.4 g
Υδατάνθρακες 12 g
Φυτικές ίνες 4.1 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων