Bryjka jęczmienna z boczkiem i cebulą

Bryjka jęczmienna z boczkiem i cebulą

4.0 33 βαθμολογίες
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 50 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • 140 g kaszy jęczmiennej pęczak
  • 200 g cebuli przekrojonej na pół
  • 150 - 180 g chudego boczku wędzonego pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 25 g oleju rzepakowego
  • ¾ łyżeczki soli
  • 1000 g wody
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM (προαιρετικό πεδίο)
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • ¾ łyżeczki majeranku, suszonego
    ¾ łyżeczki tymianku, suszonego
  • pieprz czarny, świeżo mielony ilość do oprószenia
  • koperek, świeży tylko liście, ilość do podania

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 382.5 kcal / 1601.4 kJ
Πρωτεΐνη 7.8 g
Λιπαρά 27 g
Υδατάνθρακες 30.8 g
Φυτικές ίνες 3.4 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων