Sushi z komosy ryżowej i batatów

Sushi z komosy ryżowej i batatów

4.7 15 βαθμολογίες
Προετοιμασία 45 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 30 λεπτ.
72 sztuki

Υλικά

  • batatów pokrojonych w 1 cm słupki
    200 g
  • oliwy z oliwek
    ½ łyżki
  • syropu klonowego
    1 łyżka
  • papryki wędzonej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • czerwonej papryki pokrojonej w 3-5 mm słupki
    50 g
  • komosy ryżowej (quinoa)
    180 g
  • wody
    900 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • octu ryżowego plus 2 łyżki do zaprawy
    30 g
  • cukru
    1 łyżeczka
  • soli
    1 łyżeczka
  • ząbek czosnku
    1
  • awokado dojrzałe, pokrojone w plastry
    2
  • sosu sojowego plus dodatkowa ilość do podania
    1 łyżka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • wodorostów nori
    8 płatów

Διατροφή ανά 1 sztukę

Θερμίδες 24.6 kcal / 103 kJ
Πρωτεΐνη 0.6 g
Λιπαρά 1.4 g
Υδατάνθρακες 2.2 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων