Śledzie po kaszubsku

Śledzie po kaszubsku

4.6 1.5K βαθμολογίες
Προετοιμασία 25 λεπτ.
Σύνολο 13ωρ. 45 λεπτ.
8 porcji

Υλικά

  • 300 g cebuli przekrojonej na pół
  • 100 g oleju rzepakowego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 2 - 3 goździki
  • 150 g koncentratu pomidorowego
  • 20 - 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 - 2 łyżeczki miodu, płynnego
    1 - 2 łyżeczki cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 30 - 50 g rodzynek
  • 1 łyżeczka białej gorczycy
  • ½ łyżeczki majeranku, suszonego
  • ¾ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 szczypta soli
  • 500 - 600 g filetów ze śledzi, solonych, à la Matjas opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 3 cm kawałki

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 262.7 kcal / 1098.9 kJ
Πρωτεΐνη 13.4 g
Λιπαρά 18.9 g
Υδατάνθρακες 10.6 g
Φυτικές ίνες 1.4 g
Κορεσμένα λιπαρά 2.3 g
Νάτριο 117.6 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων