Biscotti z migdałami i gruszki w syropie

Biscotti z migdałami i gruszki w syropie

4.7 3 βαθμολογίες
Προετοιμασία 55 λεπτ.
Σύνολο 4ωρ. 50 λεπτ.
8 porcji

Υλικά

Biscotti z migdałami
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 jajka
  • 80 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
    80 g brązowego cukru
  • 50 g mleka
  • 100 g mąki pszennej
  • 250 g mąki migdałowej
    250 g mąki kasztanowej
  • 100 g migdałów, ze skórką
Gruszki w syropie
  • 400 g wody
  • 250 g wina Porto
    wina Marsala, słodkiego
  • 300 g cukru
  • 6 strączków kardamonu lekko rozgniecionych
  • 5 g skórki z cytryny (1 kawałek), ekologicznej, bez białych błonek
  • 5 g skórki z pomarańczy (1 kawałek), ekologicznej, bez białych błonek
  • 800 g gruszek, odmiana Konferencja twardych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ósemki

Βαθμός δυσκολίας

μέτρια


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 627.3 kcal / 2627 kJ
Πρωτεΐνη 14.4 g
Λιπαρά 26.1 g
Υδατάνθρακες 68.6 g
Φυτικές ίνες 11.6 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων