Babka drożdżowa Panettone

Babka drożdżowa Panettone

3.9 181 βαθμολογίες
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 3ωρ.
12 kawałków

Υλικά

  • 130 g suszonych owoców mieszanych, np. rodzynek, śliwek, moreli
  • 30 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
    30 g kandyzowanej skórki cytrynowej
  • 30 g soku pomarańczowego
    30 g soku z cytryny
  • 140 g mleka plus dodatkowa ilość do posmarowania ciasta
  • 40 g świeżych drożdży pokruszonych
  • 150 g cukru
  • 400 g mąki pszennej
  • 60 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy
  • 3 jajka

Βαθμός δυσκολίας

μέτρια


Διατροφή ανά 1 kawałek

Νάτριο 25.5 mg
Πρωτεΐνη 7 g
Θερμίδες 1138.3 kJ / 272 kcal
Λιπαρά 6.1 g
Φυτικές ίνες 2.7 g
Κορεσμένα λιπαρά 3.2 g
Υδατάνθρακες 48.5 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων