Tort porowy

Tort porowy

4.8 328 βαθμολογίες
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 30 λεπτ.
8 kawałków

Υλικά

Ciasto
  • mąki pszennej plus dodatkowa porcja
    200 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    100 g
  • twarogu, półtłustego pokrojonego na kawałki
    100 g
  • kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
    50 g
    50 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • proszku do pieczenia
    1 łyżeczka
  • soli
    ½ łyżeczki
Nadzienie
  • sera żółtego, np. gouda, pokrojonego na kawałki
    200 g
  • boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego na kawałki
    150 g
  • wody
    500 g
  • pora pokrojonego w 1 cm plastry
    350 - 400 g
  • kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
    200 g
    200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • jajka
    4
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 - 3 szczypty
  • soli
    2 szczypty
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    1 szczypta

Διατροφή ανά 1 kawałek

Θερμίδες 478.5 kcal / 2001.9 kJ
Πρωτεΐνη 17.3 g
Λιπαρά 32.6 g
Υδατάνθρακες 29.3 g
Φυτικές ίνες 1.5 g
Κορεσμένα λιπαρά 16.8 g
Νάτριο 632 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων