Podpłomyk z rabarbarem i gorgonzolą

Podpłomyk z rabarbarem i gorgonzolą

3.8 54 βαθμολογίες
Προετοιμασία 25 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ.
6 porcji

Υλικά

Ciasto
  • 50 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką uprzednio uprażonych i ostudzonych
    50 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
  • 230 g mąki pszennej
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 120 g wody
  • ¼ łyżeczki soli
Dodatki
  • 350 g rabarbaru bez łyka, pokrojonego w 1 cm plastry
  • 100 g serka śmietankowego podzielonego na kawałki
  • 250 g sera gorgonzola pokrojonego na kawałki
  • 3 - 4 łyżeczki miodu, płynnego
  • 3 gałązki rozmarynu, świeżego tylko liście
  • rukola (ok. 40 g), do podania

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 449.8 kcal / 1883.3 kJ
Πρωτεΐνη 16.2 g
Λιπαρά 27.2 g
Υδατάνθρακες 36.8 g
Φυτικές ίνες 3.5 g
Κορεσμένα λιπαρά 11.3 g
Νάτριο 715.3 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων