Συσκευές & Αξεσουάρ
Podpłomyk z rabarbarem i gorgonzolą
Προετοιμασία 25 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ.
6 porcji
Υλικά
Ciasto
-
50 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką50 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką uprzednio uprażonych i ostudzonych
-
230 g mąki pszennej
-
30 g oliwy z oliwek
-
120 g wody
-
¼ łyżeczki soli
Dodatki
-
350 g rabarbaru bez łyka, pokrojonego w 1 cm plastry
-
100 g serka śmietankowego podzielonego na kawałki
-
250 g sera gorgonzola pokrojonego na kawałki
-
3 - 4 łyżeczki miodu, płynnego
-
3 gałązki rozmarynu, świeżego tylko liście
-
rukola (ok. 40 g), do podania
Βαθμός δυσκολίας
εύκολη
Διατροφή ανά 1 porcję
Νάτριο
715.3 mg
Πρωτεΐνη
16.2 g
Θερμίδες
1883.3 kJ /
449.8 kcal
Λιπαρά
27.2 g
Φυτικές ίνες
3.5 g
Κορεσμένα λιπαρά
11.3 g
Υδατάνθρακες
36.8 g
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από άλλες 100 000 σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΠαρουσιάστηκε επίσης στο
DOBRZE UPIECZONE
20 Συνταγές
Πολωνία
Πολωνία
RABARBAR
10 Συνταγές
Πολωνία
Πολωνία
Μπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνPaszteciki drożdżowe z soczewicą i grzybami
2 Std. 20 Min
Tarta z kozim serem i pieczonymi burakami
2 Std. 30 Min
Tarta z gruszkami i serem brie
1 Std. 25 Min
Kulebiak drożdżowy z kapustą i grzybami
2 Std. 30 Min
Quiche z brokułami i kalafiorem
1 Std. 50 Min
Tarta z gruszkami i rokpolem
1 Std. 40 Min
Wytrawny sernik na zimno
50 Min
Focaccia z pomidorkami i oliwkami
2 Std.
Muffinki makaronowe
1 Std.
Pizza bianco ze szpinakiem
1 Std. 10 Min
Świąteczne tartaletki
1 Std.
Halloweenowe mini tarty dyniowe
2 Std.