Tarta z marmoladą pigwową

Tarta z marmoladą pigwową

4.6 40 βαθμολογίες
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 50 λεπτ.
8 porcji

Υλικά

Ciasto
  • 150 g cukru
  • skórka z 1 cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojona na kawałki
  • 200 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 1 jajko
  • 1 żółtko
  • 1 szczypta soli
  • 400 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Nadzienie z pigwy
  • 700 g marmolady z pigwy pokrojonej na kawałki
  • 70 g słodkiego wina (np. Porto, Marsala)
    70 g brandy
  • masło do natłuszczenia formy
Tarta
  • 1 białko do posmarowania ciasta

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 824 kcal / 3448 kJ
Πρωτεΐνη 7 g
Λιπαρά 29 g
Υδατάνθρακες 134 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων