Λεμονάτα γεμιστά καλαμαράκια με τραγανή κάππαρη

Λεμονάτα γεμιστά καλαμαράκια με τραγανή κάππαρη

4.0 2 βαθμολογίες
Προετοιμασία 40 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 30 λεπτ.
8 μερίδες

Υλικά

  • καλαμάρια καθαρισμένα, χωρίς τα πλοκάμια, (το 1 σε κομμάτια 3 εκ. - βλ. συμβουλές)
    9
  • κρεμμύδι κομμένο στη μέση
    150 γρ.
  • μάραθο (μόνο το λευκό μέρος), σε κομμάτια, κρατήστε τα φύλλα για γαρνίρισμα
    100 γρ.
  • φρέσκο μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
    3 κλωνάρια
  • σκελίδες σκόρδο
    2
  • κόκκινη πιπεριά τσίλι, μεγάλη κομμένη στη μέση, ξεσποριασμένη (αν προτιμάτε)
    1
  • εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για το άλειμμα και το τσιγάρισμα
    40 γρ.
  • ρύζι Arborio
    80 γρ.
  • σαφράν (βλ. συμβουλή)
    2 πρέζες
  • λευκό κρασί
    150 γρ.
  • νερό
    150 γρ.
  • πάστα ζωμού λαχανικών (βλ. συμβουλή)
    1 κ.γλ.
  • πάστα ντομάτας
    1 κ.σ.
  • μαύρο πιπέρι, αλεσμένο
    2 πρέζες
  • κάππαρη, τουρσί ξεπλυμένη και στραγγισμένη
    4 κ.σ.
  • βούτυρο, αλατισμένο σε κομμάτια
    100 γρ.
  • χυμό λεμονιού (περίπου 1 λεμόνι)
    40 γρ.

Βαθμός δυσκολίας

μέτρια


Διατροφή ανά 1 μερίδα

Νάτριο 796.1 mg
Πρωτεΐνη 24.3 g
Θερμίδες 1252.7 kJ / 298.3 kcal
Λιπαρά 17.7 g
Φυτικές ίνες 1.8 g
Κορεσμένα λιπαρά 8 g
Υδατάνθρακες 10 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων