Ptysie z kruszonką, nadzieniem malinowym i kremem z białej czekolady

4.5 200 βαθμολογίες
Προετοιμασία 35 λεπτ.
Σύνολο 6ωρ. 10 λεπτ.
12 sztuk

Υλικά

Baza do kremu z białej czekolady
  • białej czekolady pokrojonej na kawałki
    150 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    250 g
Nadzienie malinowe
  • malin, świeżych
    300 g
    300 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • cukru
    30 g
Kruszonka
  • masła w temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki
    80 g
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    70 g
  • mąki pszennej
    80 g
Ciasto parzone
  • wody
    250 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    90 g
  • cukru
    10 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • mąki pszennej
    150 g
  • jajka
    4
Krem z białej czekolady
  • sera mascarpone mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
    250 g
Składanie ptysiów
  • cukier puder (προαιρετικό πεδίο) do oprószenia

Διατροφή ανά 1 sztukę

Θερμίδες 450.4 kcal / 1884.5 kJ
Πρωτεΐνη 6.6 g
Λιπαρά 32.1 g
Υδατάνθρακες 35.6 g
Φυτικές ίνες 2.2 g
Κορεσμένα λιπαρά 19 g
Νάτριο 217.2 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων