Sos salvitxada

Sos salvitxada

4.3 6 βαθμολογίες
Προετοιμασία 25 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 25 λεπτ.
2 słoiki

Υλικά

  • 2 czerwone papryki całe (ok. 230 g każda)
  • 180 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia papryki
  • 150 g pomidorów pokrojonych w ćwiartki
  • 25 g orzechów laskowych
  • 50 g migdałów, blanszowanych
  • 5 ząbków czosnku
  • 5 g papryczek chili, suszonych bez gniazd nasiennych (ok. 2 szt.)
    15 g papryczek chili, świeżych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki (ok. 3 szt.)
  • 20 g białego chleba tostowego, w kromkach pokrojonego na kawałki, czerstwego
  • 20 g białego octu winnego
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • 1 łyżeczka cukru (opcjonalnie)

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 słoik

Νάτριο 1231.3 mg
Πρωτεΐνη 10.9 g
Θερμίδες 4725.8 kJ / 1129.5 kcal
Λιπαρά 111.3 g
Φυτικές ίνες 8.7 g
Κορεσμένα λιπαρά 15.7 g
Υδατάνθρακες 28.1 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων