Φιλέτα λευκού ψαριού μαριναρισμένα με σάλτσα chermoula και σαλάτα με κουσκούς

Φιλέτα λευκού ψαριού μαριναρισμένα με σάλτσα chermoula και σαλάτα με κουσκούς

3.0 3 βαθμολογίες
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 10 λεπτ.
4 μερίδες

Υλικά

Μαριναρισμένα φιλέτα ψαριού
  • φιλέτα λευκού ψαριού, χωρίς δέρμα, χωρίς κόκαλα (περίπου 4 φιλέτα)
    400 - 450 γρ.
  • σκελίδες σκόρδο
    2
  • τζίντζερ, φρέσκο ξεφλουδισμένο
    1 εκ.
  • κόκκινη πιπεριά τσίλι, φρέσκια καθαρισμένη, κομμένη στη μέση, χωρίς τους σπόρους
    1
  • σπόρους μάραθου, αποξηραμένους
    1 κ.γλ.
  • κανέλα, αλεσμένη
    1 πρέζα
  • σαφράν
    2 πρέζες
  • αλάτι
    ½ κ.γλ.
  • ελαιόλαδο
    60 γρ.
Σάλτσα chermoula
  • σκελίδες σκόρδο
    2
  • κόλιανδρο, φρέσκο φύλλα και κλωνάρια
    1 δέσμη
  • κύμινο, αλεσμένο
    ½ κ.γλ.
  • πάπρικα
    1 κ.γλ.
  • νιφάδες πιπεριάς τσίλι
    1 πρέζα
  • χυμό λεμονιού
    30 γρ.
  • ελαιόλαδο
    30 γρ.
Σαλάτα με κουσκούς
  • κουσκούς
    200 γρ.
  • ελαιόλαδο
    20 γρ.
  • νερό
    700 γρ.
  • κύμινο, αλεσμένο
    1 πρέζα
  • αλάτι
    ½ κ.γλ.
  • κόλιανδρο, φρέσκο μόνο τα φύλλα
    5 κλωνάρια
  • κόκκινη πιπεριά τσίλι, φρέσκια (προαιρετικό πεδίο) καθαρισμένη και κομμένη στη μέση
    1
  • ξύσμα λεμονιού, αλεσμένο
    1 κ.γλ.
  • καρότο σε κομμάτια
    1
  • ελιές, μαύρες, χωρίς κουκούτσια
    50 γρ.
  • ρεβίθια, σε κονσέρβα ξεπλυμένα και στραγγισμένα (περίπου 250 γρ. καθαρό βάρος μετά το στράγγισμα)
    400 γρ.

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 μερίδα

Θερμίδες 633.1 kcal / 2659 kJ
Πρωτεΐνη 29.7 g
Λιπαρά 33.4 g
Υδατάνθρακες 49 g
Φυτικές ίνες 8.9 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων