Drożdżowa babka pomarańczowa z lukrem

Drożdżowa babka pomarańczowa z lukrem

3.6 44 βαθμολογίες
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 3ωρ.
12 kawałków

Υλικά

  • cukru
    180 g
  • skórki z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki
    15 - 20 g
  • mleka
    200 g
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    120 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    30 g
    3 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • mąki pszennej
    500 g
  • żółtek
    6
  • soli
    ¼ łyżeczki
Lukier
  • cukru
    150 g
  • soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
    25 - 30 g
  • kandyzowanej skórki pomarańczowej pokrojonej na 0,5 cm kawałki, do dekoracji
    2 łyżki

Διατροφή ανά 1 kawałek

Θερμίδες 380.8 kcal / 1593.3 kJ
Πρωτεΐνη 7.1 g
Λιπαρά 11.1 g
Υδατάνθρακες 64.2 g
Φυτικές ίνες 2 g
Κορεσμένα λιπαρά 6.2 g
Νάτριο 65.6 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων