Drożdżowa babka pomarańczowa z lukrem

Drożdżowa babka pomarańczowa z lukrem

3.7 48 βαθμολογίες
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 3ωρ.
12 kawałków

Υλικά

  • 180 g cukru
  • 15 - 20 g skórki z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki
  • 200 g mleka
  • 120 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 30 g drożdży świeżych pokruszonych
    3 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • 500 g mąki pszennej
  • 6 żółtek
  • ¼ łyżeczki soli
Lukier
  • 150 g cukru
  • 25 - 30 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
  • 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej pokrojonej na 0,5 cm kawałki, do dekoracji

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 kawałek

Νάτριο 65.6 mg
Πρωτεΐνη 7.1 g
Θερμίδες 1593.3 kJ / 380.8 kcal
Λιπαρά 11.1 g
Φυτικές ίνες 2 g
Κορεσμένα λιπαρά 6.2 g
Υδατάνθρακες 64.2 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων