
Συσκευές & Αξεσουάρ
Risotto z dynią i serem
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 50 λεπτ.
4 porcje
Υλικά
-
30 g oliwy z oliwek
-
60 g cebuli pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
-
250 g miąższu dyni np. piżmowej, Hokkaido, pokrojonego na 2 cm kawałki
-
320 g ryżu do risotto typu Arborio, o czasie gotowania 14-15 min
-
700 g wody
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
100 g sera taleggio pokrojonego w 1 cm kostkę
-
30 g masła
Βαθμός δυσκολίας
εύκολη
Διατροφή ανά 1 porcję
Νάτριο
511.5 mg
Πρωτεΐνη
11.1 g
Θερμίδες
2118.2 kJ /
506.3 kcal
Λιπαρά
20.2 g
Φυτικές ίνες
0.7 g
Κορεσμένα λιπαρά
9.1 g
Υδατάνθρακες
69.3 g
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΠαρουσιάστηκε επίσης στο

JEDZ SEZONOWO - JESIEŃ
10 Συνταγές
Πολωνία
Πολωνία
Μπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνMakaron domowy z krewetkami i czerwonym pesto
1ωρ.
Pilaw cielęcy
1ωρ. 45 λεπτ.
Lasagne z mięsem z rosołu lub pieczeni
1ωρ. 30 λεπτ.
Pad Thai z krewetkami
45 λεπτ.
Spaghetti z cytrusowo-porowym pesto (TM7)
45 λεπτ.
Risotto z dorszem, groszkiem i miętą
40 λεπτ.
Lasagne bolońska
2ωρ. 30 λεπτ.
Makaron penne z małżami
1ωρ. 5 λεπτ.
Zapiekane muszle makaronowe z wieprzowiną i szpinakiem
2ωρ. 40 λεπτ.
Spaghetti diavolo z makaronem pełnoziarnistym (TM7)
40 λεπτ.
Makaron z dynią, pieczarkami i szpinakiem
45 λεπτ.
Muffinki makaronowe
1ωρ.