Συσκευές & Αξεσουάρ
Biszkopt pistacjowy
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 4ωρ.
20 porcji
Υλικά
-
100 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych (patrz wskazówka)
-
60 g masła pokrojonego na kawałki
-
60 g wrzącej wody
-
2 szczypty soli
-
8 jajek
-
200 g cukru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
230 g mąki pszennej
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
Βαθμός δυσκολίας
μέτρια
Διατροφή ανά 1 porcję
Νάτριο
28 mg
Πρωτεΐνη
2.2 g
Θερμίδες
383.4 kJ /
91.6 kcal
Λιπαρά
4.8 g
Φυτικές ίνες
0.8 g
Κορεσμένα λιπαρά
1.8 g
Υδατάνθρακες
10.2 g
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από άλλες 100 000 σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΠαρουσιάστηκε επίσης στο
PYSZNE TORTY II
24 Συνταγές
Πολωνία
Πολωνία
Μπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνSłodkie weneckie bułki maślane
2ωρ.
Piernik świąteczny
99ωρ. 30 λεπτ.
Ciasteczka ślimaczki
2ωρ.
Świąteczne choinki brownie
2ωρ. 50 λεπτ.
Mleczne bułki do odrywania
4ωρ.
Świąteczny piernik
1ωρ. 25 λεπτ.
Biszkopt genueński z masłem
4ωρ.
Ciasto karmelowe z owocami i sosem karmelowym
4ωρ. 30 λεπτ.
Mini tarty z kremem cytrynowym
3ωρ. 15 λεπτ.
Andaluzyjskie herbatniki (mantecados)
1ωρ.
Ciasto Marlenka
27ωρ. 40 λεπτ.
Magdalenki na choinkę
1ωρ. 30 λεπτ.