Bulgogi (κορεάτικο μαριναρισμένο βοδινό)

Bulgogi (κορεάτικο μαριναρισμένο βοδινό)

5.0 1 βαθμολογία
Προετοιμασία 50 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 20 λεπτ.
4 μερίδες

Υλικά

Μαριναρισμένο βοδινό
  • βοδινό, κόντρα φιλέτο (sirloin) σε λεπτές φέτες (1 εκ.) κομμένες αντίθετα από τη φορά των ινών του (βλ. συμβουλή)
    550 - 600 γρ.
  • καρότα σε λεπτές φέτες (5 χλστ.), ή ζουλιέν
    100 γρ.
  • κρεμμύδι σε λεπτές φέτες (5 χλστ.)
    50 γρ.
  • φρέσκο κρεμμυδάκι σε κομμάτια μήκους 3 εκ., και μετά κομμένα στη μέση κατά μήκος
    40 γρ.
  • σκελίδες σκόρδο
    8
  • ακτινίδιο ξεφλουδισμένο, κομμένο στα 4
    1
  • μαλακή καστανή ζάχαρη
    35 γρ.
  • σάλτσα σόγιας, dark
    60 γρ.
  • σησαμέλαιο
    30 γρ.
  • μαύρο πιπέρι, αλεσμένο
    2 πρέζες
Ρύζι και συναρμολόγηση
  • νερό
    1000 γρ.
  • θαλασσινό αλάτι
    1 ½ κ.γλ.
  • ρύζι, λευκό, μακρύκοκκο
    300 γρ.
  • φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές φέτες (5 χλστ.), για το γαρνίρισμα
    2
  • σουσάμι για το γαρνίρισμα
  • kimchi (κορεάτικο λάχανο τουρσί) για το σερβίρισμα

Διατροφή ανά 1 μερίδα

Θερμίδες 630 kcal / 2654 kJ
Πρωτεΐνη 41 g
Λιπαρά 18 g
Υδατάνθρακες 74 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων