Bezglutenowe ciasto kakaowe z orzechami

4.8 22 βαθμολογίες
Προετοιμασία 25 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 10 λεπτ.
12 kawałków

Υλικά

Ciasto kakaowe z orzechami
  • 150 g masła miękkiego, podzielonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 6 jajek
  • 300 g orzechów, mieszanych np. migdałów ze skórką, orzechów włoskich, orzechów laskowych, ze skórką, pistacji niesolonych
  • 20 g kakao naturalnego, niesłodzonego
  • 80 - 100 g cukru
Kakaowy krem orzechowy
  • 50 g cukru pudru (patrz wskazówka)
  • 5 - 10 g kakao naturalnego, niesłodzonego
  • 50 g masła orzechowego (patrz wskazówka)
  • 100 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
  • orzechy, całe, mieszane do dekoracji

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 kawałek

Θερμίδες 379.1 kcal / 1586 kJ
Πρωτεΐνη 9.9 g
Λιπαρά 31.1 g
Υδατάνθρακες 19.7 g
Φυτικές ίνες 3 g
Κορεσμένα λιπαρά 11.3 g
Νάτριο 145.5 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων