Makaron w sosie dyniowym

2.8 6 βαθμολογίες
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 45 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • 70 g sera scamorza pokrojonego na 2 cm kawałki
    70 g sera mozzarella, twardego, pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 70 g sera pecorino pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 80 g cebuli przekrojonej na pół
  • 60 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 60 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 40 g oleju
  • 270 g dyni Hokkaido obranej, pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 800 g wody
  • ¾ - 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
  • ¾ łyżeczki soli
  • ¾ - 1 łyżeczka pieprzu białego, mielonego
    ¾ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ - ½ łyżeczki chili, mielonego
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 300 g makaronu, suchego, typu tagliatelle
    300 g makaronu, suchego, typu spaghetti

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 534.6 kcal / 2236.8 kJ
Πρωτεΐνη 20.2 g
Λιπαρά 20.3 g
Υδατάνθρακες 68.9 g
Φυτικές ίνες 5 g
Κορεσμένα λιπαρά 7.4 g
Νάτριο 415.6 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων