Στέικ sous-vide

Στέικ sous-vide

Καμία βαθμολογία
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 30 λεπτ.
2 μερίδες

Υλικά

  • βοδινά στέικ, κόντρα φιλέτα (New York strip) (μήκους περίπου 10-13 εκ. το καθένα)
    2
  • εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
    2 κ.γλ.
  • αλάτι ή ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
    ½ κ.γλ.
  • μαύρο πιπέρι, αλεσμένο ή ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
    ¼ κ.γλ.
  • σκελίδες σκόρδο σπασμένες με την παλάμη ή με την πλατιά πλευρά ενός μαχαιριού
    2
  • θυμάρι, φρέσκο και λίγο ακόμα, μόνο τα φύλλα, για το σερβίρισμα
    4 κλωνάρια
  • δεντρολίβανο, φρέσκο και λίγο ακόμα, μόνο τα φύλλα, για το σερβίρισμα
    2 κλωνάρια
  • νερό ή όσο χρειαστεί για να καλυφθούν εντελώς οι σακούλες (χωρίς όμως να υπερβαίνει την ένδειξη MAX του κάδου)
    1900 γρ.
  • χυμό λεμονιού
    30 γρ.
  • λάδι για το τηγάνι
    1 κ.σ.
  • βούτυρο, ανάλατο για το τηγάνι
    1 κ.σ.
  • σάλτσα για στέικ, τύπου brown sauce (π.χ. HP®) για το σερβίρισμα

Διατροφή ανά 1 μερίδα

Θερμίδες 407 kcal / 1703 kJ
Πρωτεΐνη 50 g
Λιπαρά 23 g
Υδατάνθρακες 1 g
Φυτικές ίνες 0 g
Κορεσμένα λιπαρά 8 g
Νάτριο 701 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων