Ραβιόλι με ρικότα και σάλτσα μελιτζάνας

Ραβιόλι με ρικότα και σάλτσα μελιτζάνας

Καμία βαθμολογία
Προετοιμασία 1ωρ.
Σύνολο 1ωρ. 40 λεπτ.
6 μερίδες

Υλικά

Ζύμη
  • αλεύρι
    300 γρ.
  • αυγά
    3
  • εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
    10 γρ.
Γέμιση με ρικότα
  • τυρί παρμεζάνα σε κομμάτια (2-3 εκ.)
    100 γρ.
  • τυρί μασκαρπόνε
    100 γρ.
  • τυρί ρικότα φρέσκο, καλά στραγγισμένο
    250 γρ.
  • αλάτι
    2 κοφτά κ.γλ.
  • πιπέρι, φρεσκοαλεσμένο
    2 πρέζες
Σάλτσα μελιτζάνας
  • εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για το σερβίρισμα
    80 γρ.
  • θυμάρι, φρέσκο μόνο τα φύλλα, πλυμένα και στεγνωμένα
    1 κλωνάρι
  • σχοινόπρασο, φρέσκο πλυμένο και στεγνωμένο
    5 κλωνάρια
  • μελιτζάνες σε κύβους (1-2 εκ.)
    500 γρ.
  • ντομάτα σε κύβους (2-3 εκ.)
    20 γρ.
  • βασιλικό, φρέσκo μόνο τα φύλλα, πλυμένα και στεγνωμένα, και λίγα ακόμα για το γαρνίρισμα
    1 κλωνάρι
  • αλάτι και λίγο ακόμα για το βράσιμο των ραβιόλι
    1 κ.γλ.
  • πιπέρι, φρεσκοαλεσμένο
    1 πρέζα
  • νερό για το βράσιμο των ραβιόλι

Διατροφή ανά 1 μερίδα

Θερμίδες 93.7 kcal / 391.8 kJ
Πρωτεΐνη 3.5 g
Λιπαρά 6 g
Υδατάνθρακες 6.8 g
Φυτικές ίνες 0.7 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων