Τρουφάκια, κεραστικά, τάρτες, μους, κέικ, σάλτσες…υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να χρησιμοποιήσουμε τη σοκολάτα! Είτε φτιάχνετε μια γρήγορη γκανάς, είτε ετοιμάζετε σπιτικές τρούφες για την οικογένεια και τους φίλους σας, οι σοκολατένιες σας δημιουργίες θα έχουν πάντα το τέλειο αποτέλεσμα χάρη στο Thermomix®.
• Η μαύρη σοκολάτα με 60-70% περιεκτικότητα σε κακάο είναι μόνο ελαφρώς γλυκιά και έχει μια έντονη γεύση σοκολάτας.
• Η σοκολάτα γάλακτος περιέχει πρόσθετο γάλα και ζάχαρη, και μικρότερη περιεκτικότητα σε κακάο.
• Η λευκή σοκολάτα παρασκευάζεται από βούτυρο κακάο και δεν περιέχει στερεά κακάο, που σημαίνει ότι στην πραγματικότητα δεν είναι σοκολάτα. Επίσης, δεν έχει τα αντιοξειδωτικά οφέλη της μαύρης σοκολάτας, καθώς αυτά βρίσκονται στο κακάο και όχι στο βούτυρο κακάο.
• Η ροζ σοκολάτα (ruby) κυκλοφόρησε το 2017 και θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες καινοτομίες στη βιομηχανία της σοκολάτας. Αυτό το νέο είδος σοκολάτας έχει ροζ χρώμα και ελαφριά γεύση μούρων, ενώ πρόσφατα αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες διατροφικές τάσεις.
• Βεβαιωθείτε ότι ο κάδος είναι τελείως στεγνός. Αν η λιωμένη σοκολάτα έρθει σε επαφή με νερό, μπορεί να σκληρύνει και να «σπάσει».
• Το άλεσμα βοηθά τη σοκολάτα να λιώσει γρηγορότερα.
• Αν περισσέψει λιωμένη σοκολάτα μέσα στον κάδο, μην την πετάξετε. Φτιάξτε ζεστή σοκολάτα! Προσθέστε απλά στον κάδο 250 γρ. γάλα, ζεστάνετε το μείγμα για 4 λεπτά/80°C/ταχύτητα 2, βάλτε το σε ένα φλιτζάνι και απολαύστε.
Δοκιμάστε μια από τις πολλές και απλές συνταγές με σοκολάτα στο Cookidoo®, και αξιοποιήστε αυτό το νόστιμο υλικό. Αν περιμένετε φίλους στο σπίτι, το Λάβα κέικ είναι το ιδανικό κέρασμα. Αν θέλετε να αλέσετε πολύ γρήγορα ένα κομμάτι σοκολάτας για να την προσθέσετε σε κάποιο γλυκό, η συνταγή Ψιλοαλεσμένη μαύρη σοκολάτα (σε σκόνη, 70-200 γρ.) θα σας φανεί πολύ χρήσιμη.
Αν έχετε αρκετό χρόνο στη διάθεσή σας, δοκιμάστε τη συνταγή μας Πασχαλινή πάβλοβα. Είναι τόσο όμορφη που σχεδόν λυπάσαι να τη φας! Αν προτιμάτε κάτι πιο γρήγορο, η Τάρτα σοκολάτας με φράουλες είναι το ιδανικό επιδόρπιο για να αναδείξετε τις ικανότητές σας στη ζαχαροπλαστική.
Και εκτός από τις γλυκές συνταγές, η σοκολάτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε αλμυρές. Προσθέσετε μερικά κομμάτια μαύρης σοκολάτας καλής ποιότητας στο Τσίλι κον κάρνε, προς το τέλος του μαγειρέματος, για να του δώσετε πιο βαθιά γεύση.
Όποια σοκολατένια συνταγή κι αν αποφασίσετε να φτιάξετε, η εμπειρία θα είναι σίγουρα απολαυστική. Εξάλλου, η μαύρη σοκολάτα αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης στον εγκέφαλο, η οποία προκαλεί το συναίσθημα της χαράς!