Συσκευές & Αξεσουάρ
Tarta podhalańska - trzy sery Dominiki Zięder
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 30 λεπτ.
6 porcji
Υλικά
Ciasto
-
250 g mąki pszennej
-
150 g masła schłodzonego, pokrojonego na kawałki
-
1 jajko
-
½ łyżeczki soli
Nadzienie
-
200 g świeżego sera owczego (bundzu) pokrojonego na kawałki
-
200 g bryndzy pokrojonej na kawałki
-
200 g sera gouda pokrojonego na kawałki
-
180 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
2 jajka
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
50 g żurawiny, suszonej
-
sól do smaku (opcjonalnie)
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
Βαθμός δυσκολίας
εύκολη
Διατροφή ανά 1 porcję
Νάτριο
971.4 mg
Πρωτεΐνη
27.1 g
Θερμίδες
3291 kJ /
786.6 kcal
Λιπαρά
57.2 g
Φυτικές ίνες
1.7 g
Κορεσμένα λιπαρά
36.2 g
Υδατάνθρακες
42 g
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από άλλες 100 000 σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΕπίσης εμφανίζεται σε
THERMOMIX
20 Συνταγές
Πολωνία
Πολωνία
Μπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνPaszteciki drożdżowe z soczewicą i grzybami
2ωρ. 20 λεπτ.
Tarta z kozim serem i pieczonymi burakami
2ωρ. 30 λεπτ.
Tarta z gruszkami i serem brie
1ωρ. 25 λεπτ.
Kulebiak drożdżowy z kapustą i grzybami
2ωρ. 30 λεπτ.
Quiche z brokułami i kalafiorem
1ωρ. 50 λεπτ.
Tarta z gruszkami i rokpolem
1ωρ. 40 λεπτ.
Wytrawny sernik na zimno
50 λεπτ.
Focaccia z pomidorkami i oliwkami
2ωρ.
Muffinki makaronowe
1ωρ.
Pizza bianco ze szpinakiem
1ωρ. 10 λεπτ.
Świąteczne tartaletki
1ωρ.
Halloweenowe mini tarty dyniowe
2ωρ.