Sałatka ryżowa z tuńczykiem i oliwkami

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i oliwkami

3.6 66 βαθμολογίες
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 30 λεπτ.
8 porcji

Υλικά

  • 1000 g wody
  • 2 łyżeczki soli
  • 300 g ryżu basmati
    300 g ryżu długoziarnistego
  • 4 jajka
  • 50 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
  • 150 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 75 g zielonych oliwek, bez pestek
  • 80 g ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
  • 200 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
  • 180 g pieczarek marynowanych pokrojonych w 2 mm plastry, odsączonych z zalewy
  • 3 puszki tuńczyka, w oleju odsączonego z zalewy (ok. 360 g)

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 363.5 kcal / 1520.7 kJ
Πρωτεΐνη 28.9 g
Λιπαρά 10.4 g
Υδατάνθρακες 37.1 g
Φυτικές ίνες 2.6 g
Κορεσμένα λιπαρά 2.2 g
Νάτριο 1209.9 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων