Risotto dyniowe z boczkiem

Risotto dyniowe z boczkiem

4.4 588 βαθμολογίες
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 35 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    40 g
  • wody
    1220 g
  • dyni pokrojonej na 2 cm kawałki
    300 g
  • oliwy z oliwek
    1 łyżka
  • soli
    1 - 2 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty
  • cebuli szalotki
    30 g
  • surowego boczku, bez kości, bez skóry pokrojonego na 1 cm kawałki
    100 g
  • masła
    40 g
  • ryżu do risotto np. arborio
    320 g
  • białego wina, wytrawnego
    60 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 czubata łyżeczka
    1 kostka bulionu grzybowego (na 0,5 l), pokruszona
  • zielonego groszku, mrożonego
    60 g
    60 g zielonego groszku, świeżego
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście ilość do dekoracji
  • ser parmezan ilość do dekoracji

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 345 kcal / 1452 kJ
Πρωτεΐνη 10 g
Λιπαρά 12 g
Υδατάνθρακες 47 g
Φυτικές ίνες 2 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων