Risotto dyniowe z boczkiem

Risotto dyniowe z boczkiem

4.4 589 βαθμολογίες
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 35 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • 40 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 1220 g wody
  • 300 g dyni pokrojonej na 2 cm kawałki
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 - 2 łyżeczka soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 30 g cebuli szalotki
  • 100 g surowego boczku, bez kości, bez skóry pokrojonego na 1 cm kawałki
  • 40 g masła
  • 320 g ryżu do risotto np. arborio
  • 60 g białego wina, wytrawnego
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu grzybowego (na 0,5 l), pokruszona
  • 60 g zielonego groszku, mrożonego
    60 g zielonego groszku, świeżego
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście ilość do dekoracji
  • ser parmezan ilość do dekoracji

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 345 kcal / 1452 kJ
Πρωτεΐνη 10 g
Λιπαρά 12 g
Υδατάνθρακες 47 g
Φυτικές ίνες 2 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων