Συσκευές & Αξεσουάρ
Dżem z jabłek i winogron
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 45 λεπτ.
2 słoiki
Υλικά
-
400 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
30 g cukru
-
300 g ciemnych winogron, pozostałych po wykonaniu soku z winogron (patrz wskazówka)300 g ciemnych winogron świeżych, odmiany bezpestkowej (patrz wskazówka)
-
¾ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
¼ łyżeczki kardamonu, mielonego (προαιρετικό πεδίο)
Βαθμός δυσκολίας
εύκολη
Διατροφή ανά 1 słoik
Πρωτεΐνη
1.6 g
Θερμίδες
1071.8 kJ /
256 kcal
Λιπαρά
1.1 g
Φυτικές ίνες
6.3 g
Υδατάνθρακες
65.5 g
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΕπίσης εμφανίζεται σε
JEDZ KOLOROWO
12 Συνταγές
Πολωνία
Πολωνία
Μπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνKonfitura brzoskwiniowo-żurawinowa
1ωρ. 25 λεπτ.
Truskawkowy sos winegret
5 λεπτ.
Pasta pistacjowa (100%)
20 λεπτ.
Owoce pod kruszonką z kremem angielskim
1ωρ. 10 λεπτ.
Krem pistacjowy do tortów
6ωρ. 15 λεπτ.
Krem à la Ferrero Rocher® do tortów
35 λεπτ.
Krem à la Kinder Bueno® do tortów
7ωρ.
Pikantny dżem chili
35 λεπτ.
Krem klementynkowy (clementine curd)
30 λεπτ.
Budyń z syropem klonowym
20 λεπτ.
Dżem truskawkowy z czarnym bzem
35 λεπτ.
Chutney z czerwonej cebuli i jeżyn
6ωρ. 50 λεπτ.