
Συσκευές & Αξεσουάρ
Chleb żytni na zakwasie z siemieniem lnianym
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 16ωρ.
25 kromek
Υλικά
-
masło do natłuszczenia
-
200 g ziaren żyta (patrz wariant)
-
450 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
-
200 g żytniego zakwasu chlebowego (patrz wskazówka)
-
320 g mąki żytniej (typ 720, patrz wariant)
-
30 g siemienia lnianego
-
30 g płatków owsianych, górskich
-
20 g otrębów żytnich
-
2 łyżeczki soli
Βαθμός δυσκολίας
εύκολη
Διατροφή ανά 1 kromkę
Νάτριο
202.9 mg
Πρωτεΐνη
3 g
Θερμίδες
404 kJ /
96.6 kcal
Λιπαρά
1 g
Φυτικές ίνες
3.4 g
Κορεσμένα λιπαρά
0.1 g
Υδατάνθρακες
19.7 g
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΕπίσης εμφανίζεται σε

ODŻYWCZE ŚNIADANIA
10 Συνταγές
Πολωνία
Πολωνία

PYSZNE HISTORIE
66 Συνταγές
Πολωνία
Πολωνία
Μπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνBułeczki mleczne z czekoladą
2ωρ. 30 λεπτ.
Francuska bagietka
3ωρ. 50 λεπτ.
Chlebki z grilla
1ωρ. 35 λεπτ.
Odrywany chlebek z nadzieniem słonecznikowo-ziołowym i czosnkiem
2ωρ.
Precle
1ωρ.
Bułki do hamburgerów
3ωρ.
Pizzowe łódeczki w dwóch wariantach
1ωρ. 30 λεπτ.
Chałka z kruszonką
1ωρ. 30 λεπτ.
Rogaliki na piątkę
2ωρ. 20 λεπτ.
Chrupiące paluchy z ziarnami
4ωρ. 45 λεπτ.
Chleb portugalski (Pão de água)
4ωρ.
Bułki wrocławskie
2ωρ.