Pulpety z karpia w galarecie

Pulpety z karpia w galarecie

3.8 85 βαθμολογίες
Προετοιμασία 25 λεπτ.
Σύνολο 4ωρ. 10 λεπτ.
8 porcji

Υλικά

Pulpety z karpia
  • 70 g cebuli przekrojonej na pół
  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 20 g masła
  • olej rzepakowy do natłuszczenia przystawki Varoma
  • 350 - 400 g filetów z karpia bez skóry i ości, pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 60 g kaszy manny
  • 1 jajko
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 ¼ łyżeczki soli
Galareta
  • 20 g żelatyny w proszku
  • 1050 g wody
  • 15 g sosu sojowego
  • 100 g marchewki pokrojonej w 5 mm plastry
  • 50 g korzenia pietruszki pokrojonego w 5 mm plastry
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do skropienia
    biały ocet winny, do skropienia

Βαθμός δυσκολίας

μέτρια


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 134.1 kcal / 561.5 kJ
Πρωτεΐνη 13.8 g
Λιπαρά 5.6 g
Υδατάνθρακες 8.3 g
Φυτικές ίνες 1.1 g
Κορεσμένα λιπαρά 2 g
Νάτριο 678.3 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων