
Συσκευές & Αξεσουάρ
Chleb pszenno-żytni na zakwasie
Προετοιμασία 30 λεπτ.
Σύνολο 18ωρ. 20 λεπτ.
26 kromek
Υλικά
-
żytniego zakwasu chlebowego (patrz wskazówka)220 g
-
mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu510 g
-
wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni330 g
-
soli15 g
-
skrobia ziemniaczana do oprószenia koszyka do wyrastania chleba
-
kostek lodu do zaparowania piekarnika10
Διατροφή ανά 1 kromkę
Θερμίδες
81.9 kcal /
343 kJ
Πρωτεΐνη
2.5 g
Λιπαρά
0.4 g
Υδατάνθρακες
17.4 g
Φυτικές ίνες
0.8 g
Κορεσμένα λιπαρά
0.1 g
Νάτριο
224.8 mg
Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;
Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!
Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίεςΕπίσης εμφανίζεται σε

DOMOWA PIEKARNIA III
10 Συνταγές
Πολωνία
Πολωνία
Μπορεί επίσης να σας αρέσει...
Εμφάνιση όλωνBułki wrocławskie
2 Std.
Bułki jogurtowe z suszonymi owocami
2 Std.
Serowe bułki na proszku do pieczenia (low carb, bezglutenowe)
1 Std. 10 Min
Mini chlebki do koszyka wielkanocnego
2 Std.
Pszenny rustykalny chleb na zakwasie (wyrastający przez noc)
28 Std. 10 Min
Śródziemnomorski chleb rozmarynowy
1 Std. 55 Min
Placek czosnkowo-serowy
2 Std.
Drożdżowa choinka z pesto
2 Std. 20 Min
Babka drożdżowa z rodzynkami
6 Std.
Dyniowy chleb na zakwasie
18 Std. 20 Min
Fantazje drożdżowe
45 Min
Słonecznikowe bagietki
1 Std. 10 Min