Shakshuka z ciecierzycą i boczkiem na Varomie

Shakshuka z ciecierzycą i boczkiem na Varomie

4.8 1.5K βαθμολογίες
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 40 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • ząbki czosnku
    1 - 2
  • oliwy z oliwek
    10 g
  • boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
    100 - 150 g
  • pomidorów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
    350 - 400 g
    350 - 400 g krojonych pomidorów, z puszki, pokrojonych na kawałki
  • soli plus dodatkowa ilość do smaku
    1 łyżeczka
  • kminu rzymskiego, mielonego
    ¼ - ¾ łyżeczki
  • chili, mielonego (προαιρετικό πεδίο)
    ¼ łyżeczki
  • kolendry, mielonej
    ¾ - 1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki
  • białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy (patrz wskazówka)
    150 g
  • jajka
    4
  • wody
    300 g
  • kolendra, świeża tylko liście do dekoracji

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 233.5 kcal / 977.5 kJ
Πρωτεΐνη 13.8 g
Λιπαρά 15 g
Υδατάνθρακες 10.5 g
Φυτικές ίνες 1.8 g
Κορεσμένα λιπαρά 2 g
Νάτριο 880.8 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων