Wielkanocny pasztet jajeczny

Wielkanocny pasztet jajeczny

3.4 84 βαθμολογίες
Προετοιμασία 30 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 5 λεπτ.
12 porcji

Υλικά

  • 9 jajko
  • 1 - 1 ½ łyżeczki soli plus dodatkowo 1 szczypta
  • 500 g wody
  • 50 g sera gouda lub innego sera żółtego, pokrojonego na kawałki
  • ½ pęczka koperku, świeżego (ok. 15 g), tylko liście
  • ½ pęczka natki pietruszki, świeżej, tylko liście (ok. 15 g),
  • ½ pęczka szczypiorku, świeżego (ok. 15 g), drobno pokrojonego
  • 150 g bułki tartej plus dodatkowa ilość do oprószenia keksówki
  • 110 g śmietany, 18% tłuszczu
  • 30 g zielonego groszku, konserwowego (προαιρετικό πεδίο) odsączonego z zalewy
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • masło do natłuszczenia keksówki plus do ułożenia na wierzchu pasztetu (ok. 20 g)

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 136.6 kcal / 571.7 kJ
Πρωτεΐνη 7.7 g
Λιπαρά 7 g
Υδατάνθρακες 10.3 g
Φυτικές ίνες 0.8 g
Κορεσμένα λιπαρά 2.9 g
Νάτριο 446 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων