Wegańskie jabłka pod kruszonką z lodami waniliowymi

Wegańskie jabłka pod kruszonką z lodami waniliowymi

4.8 71 βαθμολογίες
Προετοιμασία 25 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ.
8 porcji

Υλικά

Wegańskie jabłka pod kruszonką
  • margaryny, wegańskiej zimnej, pokrojonej na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia naczynia żaroodpornego
    100 g
  • migdałów, ze skórką
    150 g
  • mąki pszennej
    150 g
  • cukru
    100 g
  • cynamonu, mielonego
    ½ łyżeczki
  • jabłek (ok. 6 szt.), bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
    800 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
Wegańskie lody waniliowe
  • laski wanilii
    2
  • cukru
    60 g
  • kostek lodu (patrz wskazówka)
    260 g
  • pasty z orzechów nerkowca (patrz wskazówka)
    200 g
  • soli
    1 szczypta

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 530 kcal / 2220 kJ
Πρωτεΐνη 11 g
Λιπαρά 30 g
Υδατάνθρακες 56 g
Φυτικές ίνες 5.7 g
Κορεσμένα λιπαρά 5 g
Νάτριο 117 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων