Makaron w sosie serowo-pieczarkowym ze szpinakiem

Makaron w sosie serowo-pieczarkowym ze szpinakiem

4.5 4.4K βαθμολογίες
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 35 λεπτ.
4 porcje

Υλικά

  • 50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    50 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 50 g sera żółtego pokrojonego na kawałki
  • 1 cebula przekrojona na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 g oleju
  • 250 g pieczarek przekrojonych na pół lub pokrojonych w ćwiartki
  • 450 g wody
  • 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu lub 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu i 100 g mleka
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • ¾ łyżeczki soli
  • 300 g makaronu, suchego, typu penne
  • 75 - 125 g liści szpinaku baby, świeżych (patrz wskazówka)

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 521 kcal / 2180 kJ
Πρωτεΐνη 21 g
Λιπαρά 22 g
Υδατάνθρακες 57 g
Φυτικές ίνες 5.7 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων