Pasta kanapkowa curry z ciecierzycy i soczewicy

Pasta kanapkowa curry z ciecierzycy i soczewicy

4.6 246 βαθμολογίες
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 40 λεπτ.
8 porcji

Υλικά

  • czerwonej soczewicy, suszonej
    100 g
  • wody plus dodatkowa ilość do namoczenia soczewicy
    1000 g
  • oliwy z oliwek
    5 g
  • soli
    1 ½ - 2 łyżeczki
  • jabłko bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki
    1
  • cebule dymki tylko białe części, przekrojone na pół
    2
  • ząbek czosnku
    1
  • białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy
    250 g
  • majonezu, wegańskiego
    120 g
  • szczypiorku, świeżego z cebuli dymki, posiekanego
    10 g
  • curry, mielonego
    2 łyżeczki
  • płatków drożdżowych nieaktywnych
    2 łyżeczki
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • kurkumy, suszonej, mielonej
    ¼ łyżeczki

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 173 kcal / 726 kJ
Πρωτεΐνη 6 g
Λιπαρά 9 g
Υδατάνθρακες 16 g
Φυτικές ίνες 4 g
Κορεσμένα λιπαρά 1 g
Νάτριο 436 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων