Bezglutenowe kotleciki wegetariańskie z dressingiem jogurtowym

Bezglutenowe kotleciki wegetariańskie z dressingiem jogurtowym

3.4 50 βαθμολογίες
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 55 λεπτ.
14 sztuk

Υλικά

Kotleciki
  • cytryna ekologiczna
    1
  • batata pokrojonego na kawałki
    200 g
  • papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    200 g
  • pora pokrojonego na 1 cm kawałki
    100 g
  • korzenia selera pokrojonego na kawałki
    150 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
    ½ - 1
  • siemienia lnianego
    45 g
  • jajka
    2
Dressing jogurtowy
  • oliwy z oliwek
    80 g
  • ząbek czosnku
    1
  • papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    ½
  • bazylii, świeżej tylko liście
    20 g
  • kolendry, świeżej tylko liście
    20 g
  • szczypiorku, świeżego pokrojonego na 5 cm kawałki
    20 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • jogurtu naturalnego
    120 g
  • soku z limonek, świeżo wyciśniętego
    30 g

Διατροφή ανά 1 sztukę

Θερμίδες 110.1 kcal / 460.5 kJ
Πρωτεΐνη 2.5 g
Λιπαρά 8.1 g
Υδατάνθρακες 8 g
Φυτικές ίνες 2.1 g
Κορεσμένα λιπαρά 1.3 g
Νάτριο 197.7 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων