Łosoś marynowany w burakach (Gravlax)

Łosoś marynowany w burakach (Gravlax)

4.4 38 βαθμολογίες
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 48ωρ.
12 porcji

Υλικά

  • filety z łososia, świeże, bez skóry bez ości (500 g każdy), uprzednio zamrożone i rozmrożone (patrz wskazówka)
    2
  • skórka z 1 pomarańczy małej, ekologicznej, bez białych błonek
  • skórka z 1 cytryny ekologicznej, bez białych błonek
  • owoców jałowca
    6
  • koperku, świeżego tylko liście
    10 gałązek
  • czerwonych buraków pokrojonych na kawałki
    150 g
  • soli gruboziarnistej
    200 g
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    150 g
  • ginu
    30 g
  • pieprzu czarnego, świeżo mielonego
    4 szczypty
  • cytryna pokrojona w ćwiartki
    1

Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 202 kcal / 845 kJ
Πρωτεΐνη 16.83 g
Λιπαρά 8.79 g
Υδατάνθρακες 13.51 g
Φυτικές ίνες 0.36 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων