Łosoś marynowany w burakach (Gravlax)

Łosoś marynowany w burakach (Gravlax)

4.4 39 βαθμολογίες
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 48ωρ.
12 porcji

Υλικά

  • 2 filety z łososia, świeże, bez skóry bez ości (500 g każdy), uprzednio zamrożone i rozmrożone (patrz wskazówka)
  • skórka z 1 pomarańczy małej, ekologicznej, bez białych błonek
  • skórka z 1 cytryny ekologicznej, bez białych błonek
  • 6 owoców jałowca
  • 10 gałązek koperku, świeżego tylko liście
  • 150 g czerwonych buraków pokrojonych na kawałki
  • 200 g soli gruboziarnistej
  • 150 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 30 g ginu
  • 4 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego
  • 1 cytryna pokrojona w ćwiartki

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Θερμίδες 202 kcal / 845 kJ
Πρωτεΐνη 16.83 g
Λιπαρά 8.79 g
Υδατάνθρακες 13.51 g
Φυτικές ίνες 0.36 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων