Chleb pszenno-żytni zaparzany na zakwasie

Chleb pszenno-żytni zaparzany na zakwasie

4.9 21 βαθμολογίες
Προετοιμασία 40 λεπτ.
Σύνολο 14ωρ. 30 λεπτ.
26 kromek

Υλικά

Zaczyn żytni (dzień 1.)
  • wody
    220 g
  • mąki żytniej razowej
    160 g
  • żytniego zakwasu chlebowego
    15 - 30 g
Ciasto zaparzane (dzień 1.)
  • mąki żytniej razowej
    150 g
  • wody
    250 g
  • soli
    1 szczypta
Ciasto właściwe (dzień 2.)
  • mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
    300 g
  • wody
    100 g
  • cukru
    10 g
    10 g ekstraktu słodowego w proszku
  • drożdży świeżych
    5 g
    ½ łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • soli
    2 łyżeczki
  • przyprawy do chleba (προαιρετικό πεδίο) (patrz wskazówka)
    2 łyżeczki
  • skrobia ziemniaczana do oprószenia

Διατροφή ανά 1 kromkę

Θερμίδες 86.6 kcal / 362.5 kJ
Πρωτεΐνη 2.8 g
Λιπαρά 0.4 g
Υδατάνθρακες 18.1 g
Φυτικές ίνες 1.7 g
Κορεσμένα λιπαρά 0.1 g
Νάτριο 186.4 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων