Paluchy z serem i boczkiem na zakwasie

Paluchy z serem i boczkiem na zakwasie

5.0 3 βαθμολογίες
Προετοιμασία 1ωρ.
Σύνολο 14ωρ. 45 λεπτ.
12 sztuk

Υλικά

Zaczyn pszenny (dzień 1.)
  • 120 g wody
  • 15 - 30 g zakwasu pszenno-jabłkowego (patrz wskazówka)
  • 120 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750
Ciasto właściwe (dzień 2.)
  • 80 g sera żółtego twardego, pokrojonego na kawałki
  • 50 g pestek dyni
  • 500 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 280 g wody plus dodatkowa ilość do posmarowania
  • 2 łyżeczki soli
  • 5 g drożdży świeżych pokruszonych
    ½ łyżeczki suchych drożdży, pokruszonych
  • 10 g ekstraktu słodowego w proszku
    10 g miodu
  • olej do natłuszczenia
  • 200 - 250 g boczku, tłustego, w plastrach
  • 5 - 10 kostek lodu lub pół szklanki wody (ok. 100 g)

Βαθμός δυσκολίας

μέτρια


Διατροφή ανά 1 sztukę

Θερμίδες 283.7 kcal / 1186.9 kJ
Πρωτεΐνη 11.6 g
Λιπαρά 9.7 g
Υδατάνθρακες 37.3 g
Φυτικές ίνες 1.6 g
Κορεσμένα λιπαρά 3.5 g
Νάτριο 434.6 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων