Bezglutenowe bułki na drożdżach

Bezglutenowe bułki na drożdżach

3.7 58 βαθμολογίες
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 2ωρ.
10 sztuk

Υλικά

  • ryżu białego, długoziarnistego
    160 g
  • płatków owsianych bezglutenowych
    130 g
  • kaszy gryczanej, niepalonej
    70 g
    70 g kaszy jaglanej
  • skrobi ziemniaczanej
    160 g
  • łusek babki jajowatej, mielonych
    40 g
    40 g łusek babki płesznik (psyllium), mielonych (patrz wskazówka)
  • drożdży świeżych pokruszonych
    25 g
    1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g, patrz wskazówka)
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    1 łyżeczka
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    30 g
  • octu jabłkowego
    15 g
  • wody letniej
    600 g
  • jajko roztrzepane, do posmarowania
    1
  • ziarna, mieszane np. słonecznika, sezamu, siemienia lnianego, do posypania

Διατροφή ανά 1 sztukę

Θερμίδες 251.9 kcal / 1054 kJ
Πρωτεΐνη 5.9 g
Λιπαρά 4.9 g
Υδατάνθρακες 46.4 g
Φυτικές ίνες 6.1 g
Κορεσμένα λιπαρά 0.6 g
Νάτριο 362 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων