Bezglutenowe bułki na drożdżach

Bezglutenowe bułki na drożdżach

3.7 58 βαθμολογίες
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 2ωρ.
10 sztuk

Υλικά

  • 160 g ryżu białego, długoziarnistego
  • 130 g płatków owsianych bezglutenowych
  • 70 g kaszy gryczanej, niepalonej
    70 g kaszy jaglanej
  • 160 g skrobi ziemniaczanej
  • 40 g łusek babki jajowatej, mielonych
    40 g łusek babki płesznik (psyllium), mielonych (patrz wskazówka)
  • 25 g drożdży świeżych pokruszonych
    1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g, patrz wskazówka)
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 30 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 15 g octu jabłkowego
  • 600 g wody letniej
  • 1 jajko roztrzepane, do posmarowania
  • ziarna, mieszane np. słonecznika, sezamu, siemienia lnianego, do posypania

Βαθμός δυσκολίας

μέτρια


Διατροφή ανά 1 sztukę

Θερμίδες 251.9 kcal / 1054 kJ
Πρωτεΐνη 5.9 g
Λιπαρά 4.9 g
Υδατάνθρακες 46.4 g
Φυτικές ίνες 6.1 g
Κορεσμένα λιπαρά 0.6 g
Νάτριο 362 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων