Ciasto bananowe z Varomy z polewą toffi

Ciasto bananowe z Varomy z polewą toffi

3.0 218 βαθμολογίες
Προετοιμασία 20 λεπτ.
Σύνολο 2ωρ.
8 porcji

Υλικά

Ciasto bananowe z Varomy
  • 60 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 280 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 2 banany, dojrzałe (200-250 g), pokrojone na kawałki
  • 170 g mleka
  • 80 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 jajko
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
  • 1 szczypta soli
  • 1000 g wody
Polewa toffi
  • 250 g mleka
  • 85 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • ¼ łyżeczki sody oczyszczonej

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 porcję

Νάτριο 196.2 mg
Πρωτεΐνη 6.6 g
Θερμίδες 1379.8 kJ / 329.8 kcal
Λιπαρά 8.9 g
Φυτικές ίνες 1.7 g
Κορεσμένα λιπαρά 5.2 g
Υδατάνθρακες 57.1 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων