Pieczone sajgonki z warzywami (TM6, TM7)

Pieczone sajgonki z warzywami (TM6, TM7)

4.7 139 βαθμολογία
Προετοιμασία 35 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 30 λεπτ.
16 sztuk

Υλικά

Farsz
  • 10 g grzybów mun, suszonych
  • wrząca woda do namoczenia
  • 100 g ryżowego makaronu, vermicelli
  • 80 g cebuli przekrojonej na pół
  • 80 g pora tylko biała część, w 1 kawałku
  • 100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w ćwiartki
  • 100 g marchewki z odciętymi końcówkami
  • 2 ząbki czosnku
  • 5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • ½ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
  • 25 g oleju
  • 10 g sosu sojowego
  • 100 g kiełków fasoli mung, z puszki odsączonych z zalewy
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Zawijanie i pieczenie sajgonek
  • woda letnia, do namaczania
  • 16 płatów papieru ryżowego
  • olej do posmarowania
  • słodki sos chili do podania

Βαθμός δυσκολίας

μέτρια


Διατροφή ανά 1 sztukę

Νάτριο 157.3 mg
Πρωτεΐνη 1.8 g
Θερμίδες 313 kJ / 74.8 kcal
Λιπαρά 1.3 g
Φυτικές ίνες 1.4 g
Κορεσμένα λιπαρά 0.2 g
Υδατάνθρακες 14.2 g

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από άλλες 100 000 σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων