Oponki z ciasta półfrancuskiego (Cronuty)

Oponki z ciasta półfrancuskiego (Cronuty)

4.3 12 βαθμολογίες
Προετοιμασία 1ωρ.
Σύνολο 3ωρ. 30 λεπτ.
10 sztuk

Υλικά

Oponki z ciasta półfrancuskiego
  • 250 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 100 g mleka
  • 1 jajko
  • 150 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 10 g drożdży świeżych pokruszonych
    1 łyżeczka suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • 30 g cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 1 szczypta soli
  • 250 g wody
  • 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • olej do głębokiego smażenia (ok. 1 l)
Lukier
  • 150 g cukru
  • 15 g wody gorącej
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Διατροφή ανά 1 sztukę

Θερμίδες 306.5 kcal / 1282.3 kJ
Πρωτεΐνη 4 g
Λιπαρά 13.4 g
Υδατάνθρακες 43.5 g
Φυτικές ίνες 0.8 g
Κορεσμένα λιπαρά 8.2 g
Νάτριο 32 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς καμία δέσμευση.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων