Dyniowe bułeczki śniadaniowe

Dyniowe bułeczki śniadaniowe

3.9 320 βαθμολογίες
Προετοιμασία 10 λεπτ.
Σύνολο 1ωρ. 50 λεπτ.
12 sztuk

Υλικά

Mus z dyni
  • 250 g miąższu dyni Hokkaido bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    250 g miąższu dyni piżmowej, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 10 g masła
  • 50 g miodu, płynnego
Ciasto
  • 120 g mleka
  • 20 g drożdży świeżych
  • 20 g cukru trzcinowego
  • 2 jajka
  • 400 - 430 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 1 płaska łyżeczka cynamonu, mielonego
  • ½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • masło do natłuszczenia tortownicy
  • 1 łyżka miodu, płynnego

Διατροφή ανά 1 sztukę

Θερμίδες 190.8 kcal / 798.1 kJ
Πρωτεΐνη 5.9 g
Λιπαρά 2.4 g
Υδατάνθρακες 37 g
Φυτικές ίνες 1.9 g
Κορεσμένα λιπαρά 1 g
Νάτριο 20 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100.000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων