Chleb turecki z rodzynkami (żulik)

Chleb turecki z rodzynkami (żulik)

4.9 94 βαθμολογίες
Προετοιμασία 15 λεπτ.
Σύνολο 3ωρ. 40 λεπτ.
26 kromek

Υλικά

  • 330 g mleka plus dodatkowo 3 łyżki do posmarowania (patrz wariant)
  • 40 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 20 g drożdży świeżych pokruszonych
    2 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • 80 g miodu, płynnego
    80 g melasy, z chleba świętojańskiego
  • 10 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 500 g mąki pszennej typu 450-550, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 15 g kawy zbożowej, rozpuszczalnej
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 100 g rodzynek
  • 1 jajko

Βαθμός δυσκολίας

εύκολη


Διατροφή ανά 1 kromkę

Θερμίδες 118.4 kcal / 495.6 kJ
Πρωτεΐνη 3.2 g
Λιπαρά 2.1 g
Υδατάνθρακες 22 g
Φυτικές ίνες 0.9 g
Κορεσμένα λιπαρά 1.2 g
Νάτριο 144.9 mg

Σας αρέσει αυτό που βλέπετε;

Αυτή η συνταγή και περισσότερες από 100 000 άλλες σας περιμένουν!

Εγγραφείτε στη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών και ανακαλύψτε τον κόσμο του Cookidoo®. Χωρίς δεσμεύσεις.

Δωρεάν εγγραφή Περισσότερες πληροφορίες


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Εμφάνιση όλων